Адреса на складиште во САД: 19907 E Walnut Dr S ste A, City ofindustry, CA 91789
Вести

Вести

Кои се различните типови на LED дисплеи?

LED дисплеите доаѓаат во различни типови, секој погоден за различни цели и опкружувања.Еве неколку вообичаени типови:

LED видео ѕидови: Ова се големи дисплеи кои се состојат од повеќе LED панели споени заедно за да создадат беспрекорен видео приказ.Тие најчесто се користат за надворешно рекламирање, концерти, спортски настани и внатрешни изложби во арени или трговски центри.

asd (1)

LED екрани: Ова се поединечни LED панели што може да се користат за создавање дисплеи со различни големини.Тие се разноврсни и можат да се користат во затворени или на отворено, во зависност од висината на пикселот и нивото на осветленост.

asd (2)

LED билборди: Ова се големи дисплеи на отворено кои вообичаено се користат за рекламирање покрај автопати, прометни улици или во урбани средини.LED билбордите се дизајнирани да издржат надворешни услови и можат да прикажуваат слики и видеа со висока резолуција.

asd (3)

Флексибилни LED дисплеи: Овие екрани користат флексибилни LED панели кои можат да бидат закривени или обликувани за да се вклопат околу структурите или да одговараат на неконвенционалните простори.Тие се идеални за создавање уникатни и привлечни инсталации во продавници на мало, музеи и места за настани.

асд (4)

Транспарентни LED дисплеи: Транспарентните LED дисплеи дозволуваат светлината да помине, што ги прави погодни за апликации каде што е важна видливоста од двете страни на екранот.Тие најчесто се користат во излози за малопродажба, музеи и изложби.

Секој тип на LED дисплеј нуди уникатни предности и се избира врз основа на фактори како што се растојанието на гледање, аголот на гледање, условите на околината и барањата за содржина.


Време на објавување: април-18-2024 година